Oradea City

Orasul Oradea

Orasul Oradea, Municipiul Oradea, Oradea City

Oradea, in trecut Oradea Mare, este municipiul de resedinta al judetului Bihor. Se afla in vestul Romaniei, pe raul Crisul Repede, in imediata apropiere a frontierei cu Ungaria.

Asezare geografica a orasului Oradea

Situat la numai 13 km de granita de vest a Romaniei, municipiul Oradea ocupa o pozitie central-europeana privilegiata, constituind un important nod de comunicatii, aflat la o distanta sensibil egala de capitalele regiunii: Bucuresti, Viena, Budapesta si Praga.

Este accesibil cu automobilul, trenul sau avionul. In apropierea sa se gasesc localitatile-statiuni Baile Felix si Baile 1 Mai.

Populatia orasului Oradea

Conform recensamantului efectuat in 2011, populatia municipiului Oradea se ridica la 196.367 de locuitori, in scadere fata de recensamantul anterior din 2002, cand se inregistrasera 206.614 locuitori.

myORADEA.COM: Ghid Oradea Online

Ghid turistic Oradea

myORADEA.COM este un ghid turistic online al Oradiei si sursa de informare pentru vizitatorii orasului.

Puncte de Interes in Oradea

Harta Oradea

Cartierele Oradiei

Vremea in Oradea

Oradea, Romania Vremea pe 7 zile

Contact, Social Media

Contacteaza myORADEA la adresa de e-mail oradea@mail.com sau completand acest formular. Atentie! Pentru a trimite mesaje prin intermediul formularului, trebuie sa fiti autentificati in contul Google. Este posibila trimiterea unui singur mesaj ca masura de protectie anti-spam. Toate cele 3 campuri sunt obligatorii (e-mail, nume si prenume, mesaj).